Paul Brummell: Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, dar nu Europa

149
Paul Brummell: Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, dar nu Europa - paulbrummell-1525694633.jpg

Articole recomandate

Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, dar nu Europa și rămâne un prieten al României și al Europei, a declarat ambasadorul britanic la București, Paul Brummell.


El a subliniat că Marea Britanie este o țară minunată iar cifrele demonstrează că tot mai mulți români o vizitează ca turiști, dar pleacă și la studii sau la muncă.


"Cred că nu părăsim atmosfera aceasta, părăsim Uniunea Europeană, în martie anul următor, dar nu părăsim Europa. Rămânem o țară europeană, rămânem un prieten al României și al Europei. Deci cred că acest eveniment, schimburile culturale europene - oportunități de a veni cu un gust din Marea Britanie și de a afla mai multe despre cultura românească și cultura altor țări europene, rămâne foarte important", a subliniat Paul Brummell, care a fost prezent la ceremonia de deschidere a celei de-a V-a ediții a evenimentului "Piața Statelor Membre ale UE", care marchează Ziua Europei.


Diplomatul britanic a precizat că drepturile românilor rezidenți din Marea Britanie nu se vor schimba.


"Drepturile cetățenilor din Uniunea Europeană care studiază și lucrează în Marea Britanie au fost o prioritate pentru guvernul Marii Britanii și pentru Comisia Europeană în negocierile noastre din Uniune. Și am ajuns la Consiliul European în decembrie la un acord la care protejează drepturile", a amintit Brummell, care a adăugat că aceasta înseamnă că românii care au locuit cinci ani în Marea Britanie rămân cu drepturile câștigate în ceea ce privește asigurările de sănătate, dreptul de muncă, alte servicii, după ieșirea din UE. El a menționat că și cei care nu au împlinit cinci ani în Marea Britanie vor căpăta drepturi, când vor împlini anii respectivi de rezidențiat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5086 secunde