Patru țări vor coopera pentru rezultate mai bune în identificarea migranților

184
Patru țări vor coopera pentru rezultate mai bune în identificarea migranților - patru-1528806525.jpg

Articole recomandate

Comisia Internațională pentru Persoane Dispărute (ICMP) a lansat, la Roma, o inițiativă împreună cu reprezentanți ai Italiei, Maltei, Greciei și Ciprului pentru a obține rezultate mai bune în localizarea și identificarea migranților dispăruți în Marea Mediterană, relatează AFP.

"Este pentru prima dată în istorie când guverne se asociază în acest dosar", a subliniat directorul general al ICMP, Kathryne Bomberber. "O țară singură nu este capabilă să trateze această problemă, ținând cont de enormitatea, amploarea problemei și dat fiind că migranți dispar în toată Mediterana", a explicat ea.

"Prin urmare, este cu adevărat important ca guvernele să coopereze pentru a număra aceste persoane dispărute și, de asemenea, să își îndeplinească obligațiile din punctul de vedere al legii, în privința anchetei legate de soarta acestor persoane dispărute", a adăugat Kathryne Bomberber.

Șefa ICMP a admis că dispune în prezent de puține date: "Știm că Italia, în cursul ultimului deceniu, a găsit 8.000 de migranți în mare, în Mediterana, care este pe cale să se transforme într-o groapă comună". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7013 secunde