Patriarhul Rusiei, acuzat că ar avea iaht și avion. Doar ceasul lui costă 30.000 $

220
Patriarhul Rusiei, acuzat că ar avea iaht și avion. Doar ceasul lui costă 30.000 $ - kiril-1575728948.jpg

Articole recomandate

Partiarhul Kiril al Rusiei ar putea fi co-proprietarul unui avion de 43 de milioane de dolari, potrivit unei investigații a presei ruse.


Informația privind legătura dintre Patriarhul Kiril al Rusiei și o companie ce deține un avion evaluat la 43 de milioane de dolari a apărut în urma dezvăluirilor lui Aleksei Navalnîi privind adevăratele imperii financiare și imbiliare pe care le-ar deține unii dintre liderii de la Kremlin.


În acte, avionul model Gulfstream G450 este deținut de o companie offshore cu sediul în San Marino. Dar, potrivit thebell.io, aeronava a fost folosită în repetate rânduri de Patriarhul Kiril. Este posibil, conform investigațiilor jurnaliștilor ruși, ca întâistătătorul Bisericii Ruse să fie co-proprietar al avionului, împreună cu soția premierului, Svetlana Medvedeva.


Nu doar Patriarhul de la Moscova, ci și diverși oficiali ruși ar fi folosit de-a lungul timpul această aeronavă privată, folosită mai ales pentru pelerinaje și cumpărată, se pare, din fonduri deturnate de conducerea băncii VTB. Ancheta lui Navalnîi, îl acuză în mod direct pe directorul acestei instituții, Andrei Kostin, că a deturnat miliarde de ruble .


Nici Kremlinul, nici Biserica Ortodoxă Rusă nu au comentat acuzațiile. Conform Moscow Times, Patriarhul ar mai deține un iaht, proprietăți imobiliare de lux în centrul Moscovei, dar și un ceas de 30.000 de dolari, cu care a apărut într-o imagine oficială ce a fost apoi modificată în Photoshop.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8463 secunde