Partidul președintelui Erdogan îl va expulza pe fostul vicepremier Davutoglu

161
Partidul președintelui Erdogan îl va expulza pe fostul vicepremier Davutoglu - partidul-1567538020.jpg

Articole recomandate

Comitetul executiv al partidului președintelui turc Recep Tayyip Erdogan (AKP, la putere) a decis, luni, în unanimitate să îl trimită pe fostul premier Ahmet Davutoglu în fața unei comisii disciplinare în vederea expulzării sale, relatează AFP. 


Decizia a fost luată la finalul unei reuniuni de cinci ore a comitetului executiv central al Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), prezidată de Erdogan. 


Figură importantă a partidului islamist-conservator, Ahmet Davutoglu, care a fost, de asemenea, ministru de Externe, a demisionat din funcția de prim-ministru în 2016, după doi ani. El a promis să nu îl critice niciodată pe Erdogan în public, însă recent a arătat că nu mai poate păstra tăcerea în legătură cu ceea ce consideră ca disfuncționalități în rândul partidului. 


Davutoglu a acuzat AKP în special că a deviat de la obiectivele sale, criticând partidul pentru că a cerut noi alegeri la Istanbul după ce, în martie, pierduse primăria orașului în fața opoziției. Cu ocazia noului scrutin din iunie, candidatul lui Erdogan a suferit o înfrângere usturătoare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2794 secunde