Partidul Laburist din Marea Britanie militează pentru un "Brexit soft"

171

Articole recomandate

Partidul Laburist, principala forță politică de opoziție din Regatul Unit, anunță că va propune rămânerea țării în piața unică europeană și în uniunea vamală, timp de câțiva ani după Brexit, informează Reuters.

Un purtător de cuvânt al laburiștilor a declarat sâmbătă că partidul va propune menținerea actualelor "condiții de bază" în relația Regatului Unit cu Uniunea Europeană, după retragerea din UE, care urmează să aibă loc în 2019. Ulterior acestei date, Partidul Laburist dorește să lase deschise toate opțiunile, inclusiv continuarea pe termen nelimitat a participării la piața comună și la uniunea vamală europeană.

Schimbarea orientării politice a laburiștilor a fost dezvăluită de ziarele Guardian și Observer, care l-au citat pe Keir Starmer, ministru pentru Brexit în cabinetul din umbră, care a declarat că Partidul Laburist va milita pentru un "Brexit soft", fără șocuri economice. Comentariile purtătorului de cuvânt au fost făcute ca reacție la articolul de presă respectiv, publicat de ambele cotidiene din Guardian Media Group.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.436 secunde