Parlamentul britanic va dezbate pe 1 aprilie petiția populară de anulare a Brexit-ului

284
Parlamentul britanic va dezbate pe 1 aprilie petiția populară de anulare a Brexit-ului - parlament-1553779816.jpg

Articole recomandate

Parlamentul britanic va organiza pe 1 aprilie o dezbatere privind petiția populară de anulare a Brexit-ului, care a strâns peste cinci milioane și jumătate de semnături, deși guvernul a anunțat că nu va accepta această solicitare, transmite agenția EFE, consultată de Agerpres.

"Acest guvern nu va renunța la Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona (n.r. - referitor la ieșirea din UE a unui stat membru). Vom respecta rezultatul referendumului din 2016 și vom lucra alături de parlament pentru a obține un acord care să prevadă plecarea din UE", a susținut, miercuri, executivul de la Londra, în răspunsul său oficial la petiție.

Inițiativa, lansată în februarie de Margaret Anne Georgiadou, a devenit virală săptămâna trecută, iar miercuri, a înregistrat un număr total de 5.867.246 semnături.

Potrivit reglementărilor britanice, petițiile semnate online de peste 10.000 de cetățeni vor primi un răspuns din partea guvernului, în timp ce cele care depășesc numărul de 100.000 de semnături vor fi luate în considerare pentru dezbatere.

Astfel, Parlamentul britanic a fixat data de 1 aprilie pentru dezbaterea petiției, al cărei rezultat, în orice caz, nu va avea un caracter obligatoriu și nici nu ar include schimbări legislative.

De partea sa, guvernul conservator al Theresei May a respins categoric posibilitatea anulării ieșirii Regatului Unit din UE, deoarece, a argumentat executivul, aceasta ar "diminua democrația și încrederea acordată guvernului de milioane de votanți".

"Guvernul ia notă de numărul considerabil de persoane care au semnat această petiție. Totuși, aproape trei sferturi din electorat a participat la referendumul din 2016 cu încrederea că rezultatul va fi respectat", arată cabinetul britanic, amintind că 17,4 milioane de persoane s-au pronunțat în favoarea Brexit-ului.

Totodată, executivul subliniază că 80% dintre britanici au votat la alegerile generale din 2017 cu partide al căror program garanta implementarea rezultatului referendumului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8403 secunde