Parlamentarii cehi au aprobat prelungirea stării de urgență până la 30 aprilie

326
Parlamentarii cehi au aprobat prelungirea stării de urgență până la 30 aprilie - parlamentarii-1586370240.jpg

Articole recomandate

Parlamentarii cehi au aprobat, marți, prelungirea stării de urgență până la 30 aprilie, un termen mai scurt decât a avut în vedere guvernul pentru combaterea epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.



Guvernul premierului Andrej Babis ceruse o prelungire până la 11 mai a stării de urgență care îi permite cabinetului să diminueze anumite drepturi ale cetățenilor, între care libertatea de mișcare sau de întreprindere, și îi conferă mai multă flexibilitate în domenii precum achizițiile publice.


Guvernul ceh a decretat stare de urgență pe 12 martie și aceasta urma să expire în zilele următoare, cu excepția cazului în care camera inferioară parlamentului nu susținea prelungirea.
Republica Cehă a luat unele dintre cele mai rapide acțiuni, dar a închis granițele în martie, când epidemia s-a extins în Europa, și are deja în vedere relaxarea unor măsuri de izolare în contextul în care numărul de cazuri de infectare este în scădere.

Cehia a raportat mult mai puține cazuri decât vecinii săi vestici, cu 4.828 de infecții confirmate marți dimineața, o creștere de 5% față de ziua precedentă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6492 secunde