Parlamentarii britanici se pregătesc să acționeze în justiție guvernul

de Cuget Liber Luni, 09 Septembrie 2019 99
Parlamentarii britanici care se opun ieșirii țării fără acord din Uniunea Europeană pregătesc o acțiune în instanță pentru situația în care prim-ministrul Boris Johnson va refuza să amâne data Brexit-ului dincolo de 31 octombrie, scrie presa britanică de sâmbătă, potrivit Reuters. 


Măsura survine după ce parlamentul de la Londra a aprobat, săptămâna trecută, o lege care îl obligă pe prim-ministru să ceară o nouă amânare a Brexit-ului pentru a se evita o ieșire fără acord la 31 octombrie. 


Premierul Johnson a declarat însă că „mai degrabă ar zăcea mort într-un șanț” decât să ceară Bruxelles-ului o nouă amânare, ceea ce mărește probabilitatea ca guvernul său să încerce să găsească o portiță pentru a nu da curs legii sau pur și simplu să o ignore. 


Potrivit BBC, care citează surse parlamentare, deputați ai opoziției și conservatori moderați excluși din partid se pregătesc pentru un astfel de scenariu punând pe picioare o echipă de juriști care să lupte în instanță împotriva guvernului, dacă va fi necesar.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei