Paraguay: Candidatul dreptei, Mario Abdo Benitez, noul președinte

105
Paraguay: Candidatul dreptei, Mario Abdo Benitez, noul președinte - paraguay-1524488530.jpg

Articole recomandate

Candidatul dreptei, Mario Abdo Benitez, a câștigat alegerile prezidențiale din Paraguay, continuând hegemonia partidului său, Colorado, care guvernează țara sud-americană aproape fără întrerupere din 1947, potrivit rezultatelor oficiale preluate de AFP.
"Președintele Republicii este Mario Abdo Benitez", a declarat președintele tribunalului electoral, Jaime Bestard.


El a precizat că Abdo Benitez a obținut 46,49% din voturi față de 42,72% cât a întrunit rivalul său, Efrain Alegre, reprezentantul unei coaliții de centru-stânga, rezultatele ireversibile fiind anunțate după numărarea a 96% din buletine.


Avansul său este totuși net redus în raport cu ceea ce anticipau sondajele de opinie, care îl dădeau cu până la 20% în față în ultimele săptămâni. Autoritățile electorale au menționat o rată de participare de aproximativ 65%.


Situat între Bolivia, Argentina și Brazilia, Paraguayul, un stat dinamic economic, dar subminat de sărăcie, corupție și trafic de droguri, a fost profund marcat de lunga dictatură a lui Alfredo Stroessner (1954-1989).


Ceea ce nu l-a împiedicat, notează AFP, pe Mario Abdo Benitez, 46 de ani, să câștige scrutinul, în ciuda legăturilor sale de familie cu această epocă tulbure, fiind fiul lui Mario Abdo, secretarul personal al lui Stroessner.


"Mi-am câștigat referințele democratice în cursul carierei mele politice", s-a justificat candidatul, acesta asistând la funeraliile fostului dictator, în exil în Brazilia, în 2006.


Licențiat în marketing în Statele Unite, Mario Abdo Benitez promite să reformeze sistemul judiciar pentru a-l face mai performant și să mențină politica economică promovată de predecesorul său. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5203 secunde