Papa Francisc, predică referitoare la toleranța față de refugiați

171
Papa Francisc, predică referitoare  la toleranța față de refugiați - papafrancisc-1540383638.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a predicat toleranța față de refugiați și a denunțat populismul - evocând spectrul fostului dictator nazist Adolf Hitler.

Suvernaul Pontif a îndemnat tinerii să învețe istoria războaielor din secolul al XX-lea, "ca să nu cadă în aceeași greșeală și să știe cum se răspândește populismul".

"Ne gândim întotdeauna la Hitler din perioada 1932-1933, acel individ care a promis dezvoltarea Germaniei; ei ar trebui să știe cum încep problemele (...); nu putem trăi răspândind ura", a avertizat Francisc.

Papa argentinian a făcut aceste declarații la lansarea unei cărți despre înțelepciunea bătrânilor, la Vatican, unde persoane mai tinere sau mai bătrâne din public i-au pus întrebări.

Papa a făcut o analiză a populismului și a moștenirii războaielor mondiale, după ce o femeie în vârstă, care predă italiana migranților, i-a spus că este tulburată de înăsprirea atitudinii față de refugiați.

Francisc a subliniat că Biblia propovăduiește primirea migranților, dar a adăugat că guvernele au dreptul să limiteze imigrația.

"Un Guvern trebuie să aibă inima deschisă și prudența de a spune «pot primi până la acest punct, după care nu pot»", a declarat Suveranul Pontif.

"De aceea este important ca toată Europa să încheie un acord cu privire la această problemă", pentru ca țări aflate în prima linie a migrației, ca Italia, Spania sau Grecia, să nu se trezească cu o parte disproporționată de refugiați, a declarat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3674 secunde