Papa Francisc îndeamnă la ajutorarea celor săraci

153
Papa Francisc îndeamnă la ajutorarea celor săraci - dd-1586166763.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a amintit, în timpul unei slujbe pe care a oficiat-o luni în capela reședinței sale din Santa Marta, că a îi ajuta pe cei săraci nu înseamnă "că ești comunist" și că la Judecata de Apoi oamenii vor da socoteală pentru modul în care s-au comportat față de cei nevoiași, relatează Agerpres.

Papa Francisc a criticat, de asemenea, marile organizații umanitare care alocă mai mulți bani personalului angajat decât activităților pe care le desfășoară. "Să ne gândim la acele organizații caritabile sau umanitare care au mulți, foarte mulți angajați, au în structura lor oameni foarte bogați, dar dedică doar 40% din bani săracilor, pentru că 60% merg la plata salariilor tuturor acestor persoane. Este un mod de a-i priva de bani pe cei săraci", a spus papa Francisc.

Sfântul Părinte a avertizat că majoritatea săracilor sunt cei pe care nu îi vedem, sunt "săracii ascunși", deveniți pentru noi "invizibili", deoarece suntem copleșiți de "cultura indiferenței", care este "negaționistă". Cei mai mulți dintre ei sunt "victimele politicilor economice, politicilor financiare". "Banii sunt concentrați în mâinile celor puțini, în timp ce sărăcia este pentru cei mulți", a adăugat suveranul pontif.

"Prima întrebare care ne va fi pusă de Iisus la Judecata de Apoi va fi ce am făcut pentru cei săraci". "Le-ai oferit de mâncare?", "Când erau la închisoare i-au vizitat?", "Când s-au aflat în spital, ai fost la căpătâiul lor?", a întrebat retoric papa Francisc. "Nu vom fi judecați pentru luxul, pentru călătoriile în străinătate sau pentru importanța socială pe care am dobândit-o. Vom fi judecați pentru relația noastră cu cei săraci", a insistat suveranul pontif. El a explicat, totodată, că a se îngriji de cei săraci, "nu înseamnă să fii comunist, ci este esența Evangheliei: vom fi judecați pentru asta".

Papa Francisc a reamintit și problema aglomerării închisorilor și a subliniat că în aceste vremuri de pandemie aceste locuri pot deveni "un mare dezastru". "Să ne rugăm pentru conducători, pentru cei care trebuie să ia o decizie în acest sens, să găsească un mod corect și creativ pentru a rezolva această problemă", a adăugat papa Francisc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3031 secunde