Papa Francisc a făcut apel la sporirea sprijinului acordat migranților

172
Papa Francisc a făcut apel la sporirea sprijinului acordat migranților - papa3-1506948464.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a adresat, ieri, la Bologna, un apel către autorități și populație pentru sporirea sprijinului acordat migranților și a îndemnat la toleranță față de aceștia. Cu această ocazie, suveranul pontif a purtat o brățară de identificare din plastic utilizată de solicitanții de azil, informează Reuters.


Papa Francisc a vizitat un centru pentru refugiați aflat la marginea orașului Bologna, administrat de o organizație umanitară, în care sunt adăpostiți aproximativ 1.000 de solicitanți de azil, majoritatea sosiți în Italia după ce și-au pus viața în pericol traversând Mediterana din Africa și Orientul Mijlociu.


În cadrul acestui centru, migranții trăiesc în containere gri și în alte forme de găzduire temporară cât timp așteaptă deciziile de relocare în alte orașe din Italia.


Mare parte dintre refugiații și migranții din centru nu dețin documente personale și sunt identificați cu ajutorul unei brățări galbene, din plastic.


Papa a purtat la încheietura mâinii o astfel de brățară, pe care era scris numele său și numărul 3900003. Aceasta i-a fost oferită de un refugiat din Africa.


"Multora care nu vă cunosc le este frică de voi", le-a spus el celor prezenți, în timp ce afară burnița. 


"Acest lucru îi face să creadă că au dreptul de a (vă) judeca cu răceală și asprime", a adăugat suveranul pontif. 


Papa a adus un omagiu celor care "nu au sosit niciodată pentru că au fost înghițiți de deșert sau de mare".


Aproximativ 600.000 de migranți și refugiați sărăciți au ajuns în Italia în mai puțin de patru ani. În această perioadă, peste 13.000 au murit în încercarea de a traversa Mediterana.


Liderul de la Vatican, care a făcut din apărarea migranților și a refugiaților un vector esențial al mandatului său, a condamnat de asemenea mesajele care circulă pe internet împotriva străinilor, susținând că aceștia au fost expuși astfel la fraze și insulte teribile.


"Dacă îi privim pe vecinii noștri fără milă riscăm ca până și Dumnezeu să se uite la noi fără milă", a spus el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4692 secunde