Pandemia accelerează distrugerea pădurilor tropicale

182
Pandemia accelerează distrugerea pădurilor tropicale - rainforestdeforestation1550x804-1590083881.jpg

Articole recomandate

Distrugerea pădurilor tropicale este accelerată în această perioadă de pandemie, a avertizat joi organizația pentru protecția vieții sălbatice World Wide Fund for Nature (WWF), informează Agerpres.


"Totul indică faptul că defrișările explozive din această perioadă sunt de fapt un efect al noului coronavirus", a declarat Christoph Heinrich, de la WWF Germania.


"În multe țări, autoritățile au renunțat la protecția pădurilor în perioada de izolare, ceea ce favorizează tăierile ilegale de arbori, dar și furtul altor resurse", a adăugat el.


Un studiu realizat de WWF, care a folosit datele colectate prin satelit de cercetători de la Universitatea din Maryland, a ajuns la concluzia că s-au defrișat 6.500 de kilometri pătrați de păduri tropicale în luna martie, în cele 18 țări vizate - adică cu 150% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.


Cea mai afectată țară este Indonezia, care a pierdut peste 1.300 de kilometri pătrați de pădure tropicală, urmată de Republica Democrată Congo (1.000 km2) și de Brazilia (950 km2).


Comunitatea internațională trebuie să se implice în stoparea acestor defrișări. "Protecția pădurilor este o misiune comună de la care nu poate să se sustragă nimeni", a subliniat Christoph Heinrich, adăugând că aproximativ 1/6 dintre produsele alimentare din magazinele și piețele din Uniunea Europeană sunt obținute prin distrugerea pădurilor tropicale (așa cum este cazul defrișărilor în favoarea culturilor de palmieri din care se obține ulei folosit în numeroase produse alimentare). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8077 secunde