Palestinienii, gata să reia negocierile dacă Israelul oprește colonizarea

179
Palestinienii, gata să reia negocierile dacă Israelul  oprește colonizarea - palestinienii-1483017021.jpg

Articole recomandate

Președintele Autorității palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat că este gata să reia negocierile de pace dacă guvernul israelian oprește colonizarea teritoriilor ocupate, potrivit unui comunicat al președinției palestiniene, preluat de AFP.

"În momentul în care guvernul israelian va accepta să oprească toate activitățile sale de colonizare, responsabilii palestinieni sunt gata să reia negocierile", a declarat Abbas.

După ce a reamintit angajamentul său "pentru o pace justă", Abbas a spus că va continua cooperarea sa strânsă cu Franța în vederea reușitei conferinței internaționale privind Orientul Mijlociu, care va avea loc pe 15 ianuarie, la Paris.

Franța va organiza această conferință, cu circa 70 de țări, dar fără israelieni și palestinieni, pentru a reitera sprijinul comunității internaționale la o soluționare a conflictului israeliano-palestinian pe baza a două state.

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Marc Ayrault, a salutat discursul "curajos" al lui John Kerry, pe care premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a denunțat ca un "discurs părtinitor" împotriva Israelului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.789 secunde