Organizația Mondială a Sănătății: SUA au potențialul de a deveni noul epicentru al pandemiei

152
Organizația Mondială a Sănătății: SUA au potențialul de a deveni noul epicentru al pandemiei - coronavirus-1585053022.jpg

Articole recomandate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) constată o "foarte mare accelerare" a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite, care au potențialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a indicat marți purtătoarea de cuvânt a organizației, Margaret Harris, informează Agerpres, care citează Reuters.


În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa și SUA, a declarat Margaret Harris în fața presei. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a menționat ea.


Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: "Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Așadar, există acest potențial".


SUA "au o foarte mare epidemie și o epidemie care crește în intensitate", a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.


Per ansamblu, pandemia se accelerează, Margaret Harris menționând că, la nivel global, se așteaptă la o creștere substanțială a numărului de contaminări și de decese față de cifrele actuale, 334.981, respectiv 14.510.


Președintele american Donald Trump a recunoscut marți, într-o postare pe Twitter, dificultățile de procurare a materialelor medicale cruciale în contextul epidemiei, notând că "piața mondială ... a înnebunit" și că guvernului federal "nu îi este ușor" să ajute statele americane să obțină măști de protecție și aparate de ventilație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6644 secunde