Orașul Beijing candidează la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

101
Orașul Beijing candidează la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 - olympics-1383670584.jpg

Articole recomandate

Orașul Beijing, care a găzduit Jocurile Olimpice de vară din 2008, candidează la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, a anunțat, marți, presa chineză, potrivit Mediafax.ro.
Capitala Chinei va candida împreună cu orașul Zhangjiakou, situat la circa 160 de kilometri distanță, în cadrul provinciei Hebei, cu care va împărți probele din cadrul competiției, a precizat agenția China Nouă.
Comitetul Olimpic Chinez a depus la Comietul Olimpic Internațional candidatura în numele orașului Beijing, a anunțat agenția oficială de stat.
Zhangjiakou este situat în apropierea mai multor stațiuni de schi, în care se folosește zăpada artificială, din cauza lipsei precipitațiilor din nordul Chinei.
În acest an au fost începute lucrările la o linie de tren de mare viteză, care va lega Beijingul de Zhangjiakou, durata unei călătorii pe această rută urmând a scădea de la 4 ore la 40 de minute.
Depunerea candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 se poate face până la 14 noiembrie. Până în prezent, și-au anunțat interesul orașele Stockholm (Suedia), Munchen (Germania), Oslo (Norvegia), Alma Ata (Kazahstan), Cracovia (Polonia) și Lvov (Ucraina).
China nu a mai organizat Jocurile Olimpice de iarnă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Stire din Actual : ATENTAT cu BOMBĂ pe aeroport!
Pagina a fost generata in 1.3719 secunde