Opt morți și 30 de răniți într-un incendiu violent la Paris

de Cuget Liber Miercuri, 06 Februarie 2019 220
Opt persoane au murit și 30 au fost rănite într-un incendiu violent care a avariat un imobil situat în arondismentul 16 din Paris în noaptea de luni spre marți, relatează AFP.


O locatară a imobilului a fost reținută de către poliție, a anunțat procurorul Parisului, Rémy Heitz, fiind lansată o anchetă pentru „distrugere voluntară prin incendiu care a cauzat moartea”.


După aproape cinci ore de intervenții, pompierii au reușit, la scurt timp după ora locală 06:00 (05:00 GMT), să stingă incendiul, care a cauzat și rănirea a aproximativ 30 de persoane, dintre care șase pompieri.


„Parisul este în doliu în această dimineață; bilanțul este teribil”, reacționa, ieri, pe Twitter primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Unii locatari ai imobilului cu opt etaje, construit în anii '70 ai secolului trecut și situat pe Rue Erlanger, s-au refugiat pe acoperiș pentru a scăpa de flăcări. De asemenea, două imobile din apropiere au fost evacuate ca măsură de precauție. Responsabilii primăriei arondismentului 16 din Paris s-au deplasat la locul incidentului pentru a găsi soluții de cazare pentru sinistrați.

Potrivit Annei Hidalgo, serviciile municipalității Paris „au preluat imediat persoanele evacuate, cărora le-au pus la dispoziție adăpost”, iar această operațiune va continua „atât timp cât va fi necesar”.


În total, aproximativ 200 de pompieri au participat la această intervenție.

La finalul lunii decembrie a anului trecut, două femei și două fete au murit asfixiate într-un incendiu izbucnit într-un bloc turn din Bobigny, în suburbiile Parisului.


Pe 12 ianuarie 2019, o explozie în rețeaua de alimentare cu gaz, urmată de un incendiu, s-a soldat cu patru morți în arondismentul 9 din Paris, în zona centrală a capitalei franceze.Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei