ONU și UE îi pregătesc pe migranți să devină antreprenori

192
ONU și UE îi pregătesc pe migranți să devină antreprenori - uesionu-1533641581.jpg

Articole recomandate

Agenția pentru migrație a ONU și Uniunea Europeană pregătesc săptămâna aceasta 60 de migranți care au acceptat să revină din Libia în Somalia ca antreprenori, în loc să își continue drumul spre Europa, relatează Xinhua.


Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a făcut cunoscut că migranții vor avea acces la programul de formare Start Your Business, printr-o inițiativă comună cu UE, care sprijină reintegrarea în țările de origine. 


Cursurile de cinci zile sunt asigurate ca parte a unui cadru mai larg, finanțat cu 25 de milioane de euro.


Primul grup de cursanți - format mai ales din bărbați cu vârste între 20 și 40 de ani - beneficiază de pregătire pentru planificarea afacerilor, achiziții, marketing și finanțe. Ulterior, ei vor întocmi planuri de afaceri care vor fi verificate și aprobate, apoi vor fi sprijiniți pentru achizițiile necesare începerii activității și vor fi monitorizați și asistați pe parcurs, pentru a asigura durabilitatea afacerilor. Cei care nu doresc să devină antreprenori își vor găsi mai ușor locuri de muncă, a arătat un oficial al OIM. 


Cu ajutorul organizației, majoritatea au revenit deja în mai și iunie în provincia Somaliland din nord-vestul Somaliei.


În februarie, fotografii și imagini video explicite au arătat traficanți de persoane care torturau somalezi în tabere de migranți din Libia, reamintește Xinhua. Opinia publică din Somalia a reacționat cu indignare, iar președintele Mohamed Abdullahi a ordonat evacuarea somalezilor ținuți ca sclavi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6359 secunde