ONU: Peste 13 milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar în Siria

125
ONU: Peste 13 milioane de persoane  au nevoie de ajutor umanitar în Siria - onuajutoareumanitare-1511355498.jpg

Articole recomandate

Peste 13 milioane de persoane, dintre care aproape jumătate copii, au nevoie de ajutor umanitar în Siria, în pofida unei scăderi a violențelor în această țară devastată în cei peste șase ani de război, a avertizat, ieri, Organizația Națiunilor Unite (ONU), relatează AFP.

Conflictul, care afectează Siria din 2011, a costat viața a peste 330.000 de persoane și milioane de locuitori au rămas pe drumuri.

"Aproximativ 13,1 milioane de persoane, sau șapte din zece locuitori din Siria, au nevoie de ajutor umanitar", afirmă raportul, care precizează că pentru jumătate dintre aceștia, nevoile au ajuns la un nivel critic.

Copiii reprezintă 40% dintre persoanele care au nevoie de ajutor umanitar, subliniază ONU. În 2017, peste 721.000 de persoane, între care 66.000 de refugiați, s-au întors la casele lor.

Raportul menționează o intensificare a violențelor în ultimele săptămâni, în special în Ghouta Orientală. Această zonă controlată de rebeli la est de Damasc, asediată din 2013, a fost ținta bombardamentelor regimului în care au murit zeci de persoane în numai o săptămână. Locuitorii din acest sector, care se confruntă cu o lipsă severă de alimente și medicamente, riscă să rămână fără ajutorul umanitar obișnuit, a avertizat ONU în raportul său.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Octombrie 2017
Stire din Actual : BBC reclamă Iranul la ONU
Pagina a fost generata in 0.4344 secunde