ONU: Moscova a blocat, prin veto, un proiect ce viza Siria

130
ONU: Moscova a blocat, prin veto, un proiect ce viza Siria - onudreptuldeveto-1508934321.jpg

Articole recomandate

Rusia a blocat, ieri, prin veto, un proiect de rezoluție prezentat de Statele Unite ale Americii în Consiliul de Securitate al ONU, care viza prelungirea cu un an a anchetei privind utilizarea de arme chimice în Siria, relatează AFP.

Aceasta este a noua oară când Moscova și-a folosit dreptul de veto pentru a-și proteja aliatul sirian. Rusia s-a opus reînnoirii mandatului experților ONU și ai OIAC (Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice) însărcinați cu ancheta privind utilizarea de arme chimice în Siria. Mandatul acestora expiră pe 18 no-iembrie.

Experții urmează să prezinte joi, 26 oc-tombrie, în Consiliul de Securitate al ONU un raport privind atacul cu gaz sarin comis pe 4 aprilie la Khan Sheikhun, mic oraș din nordul Siriei, soldat cu peste 80 de morți, între care numeroși copii și femei.

După blocarea rezoluției, prin veto, de către Rusia, ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a acuzat Moscova că se află, din nou, de partea dictatorilor și a teroriștilor care folosesc aceste arme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5888 secunde