Omul-Păianjen francez lovește din nou! A urcat 187 de metri în 52 de minute

163
Omul-Păianjen francez lovește din nou! A urcat 187 de metri în 52 de minute - ddd-1578923708.jpg

Articole recomandate

Alain Robert, Omul-Păianjen francez, a escaladat fără asigurare Tour Total, luni dimineață, în semn de susținere față de greva împotriva reformei pensiilor, înainte să fie arestat, a notat AFP, potrivit HotNews. Alpinistul a explicat că oamenii vor să continue să trăiască decent și că deja își petrec 40 de ani mergând la un job pe care, cel mai adesea, nu-l plac. Alpinistul de 57 de ani, specialist în escaladarea clădirilor, a cățărat clădirea de 187 de metri în 52 de minute."A fost foarte frig, nu îmi mai simțeam buricele degetelor", a spus cățărătorul înainte să fie luat de poliție.

Alain Robert a vrut să își arate astfel sprijinul pentru greva împotriva reformei pensiilor, o "luptă" pe care o consideră "legitimă". "La 57 de ani, nu sunt tehnic departe de pensionare. Și singura mea cale de a câștiga bani este de a mă cățăra. Va trebui oare să mă cațăr singur până la 64 de ani? Sau 67?", a întrebat el ironic. "Trebuie să încetăm să le mai spunem oamenilor să muncească mai mult pentru a câștiga mai puțin, pentru că în asta constă reforma (...) Trebuie să cotizăm mai mult, dar unele joburi sunt mai complicate decât altele", a adăugat el.

Nu e prima oară când alpinistul s-a folosit de puterea sa pentru a transmite un mesaj politic. În august, a urcat o clădire de 68 de etaje din centrul Hong Kong-ului pentru a afișa un banner pentru pace între China și fosta colonie britanică, aflată în plină criză politică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2561 secunde