''Omul-copac'', din nou la spital, pentru a-i fi extirpate verucile cu aspect de scoarță de arbore

621
''Omul-copac'', din nou la spital, pentru a-i fi extirpate verucile cu aspect de scoarță de arbore - sindromulomuluicopacboalacetrans-1548155773.jpg

Articole recomandate

Bărbatul din Bangladesh poreclit "omul-copac", pentru imensele sale veruci cu aspect de scoarță de arbore de care a fost de mai multe ori declarat vindecat, s-a întors în spital pentru a fi supus unor intervenții chirurgicale suplimentare, informează AFP.

Abul Bajandar, în vârstă de 28 de ani, suferă de o boală genetică rară, numită epidermodisplazie verruciformă, iar cazul său a făcut înconjurul lumii în 2016, când tânărul a fost pentru prima dată internat într-un spital în Bangladesh.

Deși bărbatul a fost la momentul respectiv declarat vindecat de către medicii unui spital universitar din capitala Dacca, excrescențele sale au reapărut, astfel încât el a fost supus în total la 25 de intervenții chirurgicale.

"Starea lui s-a deteriorat și cred că vor fi necesare noi operații", a declarat Samanta Lal Sen, chirurg plastician șef la spitalul respectiv.

De un gri-verzui, aceste excrescențe deformează în special mâinile, făcându-le inutilizabile. Din acest motiv, Abul Bajandar nu a reușit să lucreze de ani de zile și este tratat gratuit.

În prezent, "verucile au apărut chiar în locuri noi de pe mâinile și picioarele mele (...) Sper ca medicii să mă poată vindeca complet de data aceasta", a adăugat el.

"Cred cu tărie că intr-o zi voi putea să trăiesc ca un om normal", a subliniat el.

Spitalul din Dacca a menționat că a tratat, în 2017, o fată care suferea de aceeași boală. După extirparea excrecențelor, acestea au reapărut în număr și mai mare, astfel încât familia ei a decis întreruperea tratamentului și întoarcerea fetei în satul său. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8785 secunde