OMS: Închiderea frontierelor Chinei, contraproductivă

236
OMS: Închiderea frontierelor Chinei, contraproductivă - ddd-1580479182.jpg

Articole recomandate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat vineri că închiderea frontierelor cu China, focarul noii epidemii de coronavirus, ar fi contraproductivă, deoarece ar putea determina cetățenii să călătorească ilegal, favorizând răspândirea epidemiei, relatează AFP, conform Agerpres.

"S-a spus și s-a reiterat foarte clar că restricțiile de călătorie și de comerț nu sunt recomandate de Organizația Mondială a Sănătății", a declarat purtătorul de cuvânt al agenției, Christian Lindmeier, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva. "Poate părea logic să spui 'Uite, există un pericol, deci hai să închidem (frontierele)'. Dar așa cum s-a dovedit și în alte situații, așa cum a fost cazul Ebola, atunci când oamenii vor să călătorească, ei o fac. Și dacă frontierele oficiale nu sunt deschise, vor găsi alte puncte de trecere informale'', a mai spus el.

Pe măsură ce îngrijorarea la nivel mondial crește în jurul noului coronavirus, care a provocat moartea a 213 persoane în China de la apariția sa la sfârșitul lunii decembrie în această țară, Rusia, Singapore și Mongolia au anunțat închiderea frontierelor lor pentru persoanele care vin din China în încercarea de a limita răspândirea epidemiei de pneumonie virală. Cu toate acestea, a afirmat Christian Lindmeier, "singurul mod de a controla cine trece granițele și de a urmări dacă prezintă semne de infecție este ca aceștia să ajungă la punctele de trecere oficiale". Prin urmare, este "important" să lăsăm frontierele deschise deoarece orice trecere ilegală ar crește riscul propagării epidemiei, a insistat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5202 secunde