OMS atrage atenția asupra creșterii numărului de sinucideri la nivel global. Unde se situează România

191
OMS atrage atenția asupra creșterii numărului de sinucideri la nivel global. Unde se situează România - depresiecover-1541421313.jpg

Articole recomandate

Este alertă în Japonia, după ce 250 de copii și adolescenți s-au sinucis în ultimele trei luni ale acestui an, fenomen ce a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani, au anunțat oficiali ai Ministerului japonez al Educației.

Astfel, în această perioadă, se înregistrează cea mai ridicată rată a sinuciderilor pe aceste segmente de vârstă începând din 1986, iar oficialii niponi nu au nicio explicație clară asupra motivelor acestor gesturi extreme, în cel puțin 140 de cazuri, dar fac cercetări.

Totuși, deși problema sinuciderilor în această țară asiatică rămâne una de actualitate și serioasă, numărul total al cazurilor – pe toate segmentele de vârstă – a scăzut de la recordul din 2003, de peste 34.000 de cazuri, la peste 21.000 în 2017, potrivit sursei citate.

De altfel, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția asupra creșterii numărului de sinucideri la nivel global. 



Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a subliniat faptul că peste trei sferturi din cazurile de suicid se produc în țările în dezvoltare. Aproape 800.000 de persoane se sinucid în fiecare an pe plan mondial, iar suicidul reprezintă a doua cauză de deces în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 29 ani.

Potrivit unui raport realizat de World Life Expectancy pe baza datelor colectate de la OMS, România se situează pe locul 100 din 183 de țări. În țara noastră rata sinuciderilor este de 9,4 din 100.000 de decese. Pe primele locuri în lume se situează Sri Lanka cu o rată de 34,6, în timp ce pe ultimul loc este Antigua și Barbuda cu nicio sinucidere în 2017.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7335 secunde