Oligarh moldovean, interzis în SUA! Vezi de ce!

179
Oligarh moldovean, interzis în SUA! Vezi de ce! - ddd-1578936015.jpg

Articole recomandate

Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc și familia sa au primit interdicția de intrare sau ședere pe teritoriul SUA din cauza implicării în fapte de corupție, relevă un comunicat al Departamentului de Stat dat luni publicității, potrivit Agerpres. ''În calitatea sa oficială, Plahotniuc a fost implicat în acte de corupție care au subminat statul de drept și au compromis grav independența instituțiilor democratice din Republica Moldova'', se arată în comunicatul diplomației americane. Interdicția se aplică lui Vlad Plahotniuc, soției sale Oxana Childescu, fiului său Timofei Plahotniuc și copilului minor al lui Plahotniuc.

''Acțiunea de astăzi trimite un semnal puternic că Statele Unite nu tolerează corupția și sunt alături de poporul Republicii Moldova în lupta sa contra corupției. Departamentul de Stat va continua să-și folosească autoritatea pentru a promova tragerea la răspundere a celor vinovați de corupție în această regiune și la nivel global'', adaugă comunicatul citat.

Vlad Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în ziua când guvernul condus de Pavel Filip și-a anunțat demisia. Plahotniuc a scris într-o postare pe social media că ''are nevoie de timp pentru a-și securiza familia'', însă nu a menționat țara în care se află. Controversatul om de afaceri, despre care s-a spus că ținea sub control principalele instituții ale statului din Republica Moldova, a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție din Chișinău după ce nu s-a prezentat la poliție în urma aplicării arestului preventiv, conform Unimedia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3731 secunde