Olanda are nevoie de o structură care să contracareze războiul informațional

143
Olanda are nevoie de o structură care să contracareze războiul informațional - olanda-1504095992.jpg

Articole recomandate

 Olanda are nevoie de o nouă structură permanentă care să contracareze amenințări externe la adresa democrației precum manipularea media și răspândirea de știri false, a declarat generalul de brigadă Wilfred Rietdijk, consilier strategic pentru securitate națională în Ministerul Apărării, într-un interviu pentru cotidianul Volkskrant.

"Avem nevoie să îmbunătățim monitorizarea și detecția", a declarat Rietdijk, sugerând totodată stabilirea unor legături mai strânse între oficiali și media pentru combaterea potențialelor știri false.

Occidentul își pierde avantajul în favoarea unor țări ca Rusia, China și Iran în ce privește războiul informațional, susține generalul olandez, citând drept exemplu tentativele Rusiei de a manipula opinia publică în legătură cu catastrofa în care a fost implicat avionul malaiezian MH17, doborât pe teritoriul Ucrainei de o rachetă de proveniență rusească.

Războiul informațional este un mare pericol la adresa democrației și constituie un test permanent al încrederii cetățenilor în democrație, a mai arătat generalul, potrivit căruia polarizarea societății este încurajată de răspândirea de știri false. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9941 secunde