Olanda ar putea fi constrânsă să organizeze un referendum

252
Olanda ar putea fi constrânsă  să organizeze un referendum - olanda-1478439898.jpg

Articole recomandate

Militanții olandezi care se opun acor-dului de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Canada (CETA) au anunțat, sâmbătă, că au obținut deja mai mult de două treimi din numărul de semnături pentru a forța guvernul să organizeze un referendum, care ar fi un pas înapoi după controversele cu regiunea belgiană Valonia, transmite AFP.

CETA, un acord negociat timp de șapte ani, a fost semnat, la sfârșitul lui octombrie, la Bruxelles, cu o întârziere de câteva zile, cauzate de rezervele ridicate de regiunea Valonia.

Acordul, care va suprima 99% din taxele vamale între UE și Canada, ar intra în aplicare provizoriu în următoarele luni, dar înainte trebuie aprobat de parlamentele naționale și regionale ale UE pentru a deveni definitiv.

Grupuri de cetățeni din Olanda au cerut un referendum pentru a decide dacă Parlamentul trebuie să ratifice CETA, la fel ca în cazul acordului de liber schimb cu Statele Unite (TTIP).

O petiție lansată în octombrie 2015, dar care a recâștigat interesul olandezilor în ultimele săptămâni, a obținut deja 190.400 de semnături din cele 300.000 necesare pentru organizarea unui referendum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Canada renunță  la vizele pentru români
Vineri, 21 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : Românii scapă de vizele pentru Canada
Pagina a fost generata in 0.3867 secunde