Obiecte radioactive periculoase, găsite după incidentul nuclear din Rusia

117
Obiecte radioactive periculoase, găsite după incidentul nuclear din Rusia - nuclear-1567849708.jpg

Articole recomandate

Urmările testului nuclear eșuat din 8 august, care a dus la moartea a 5 oameni, continuă să fie dezvăluite în presa rusă.


Obiecte care ar putea fi radioactive și extrem de periculoase pentru oameni au fost găsite în nordul Rusiei, după incidentul nuclear de la baza Nionoksa, afirmă Moscow Times. Sursele oficiale nu au precizat despre ce obiecte este vorba. Testul eșuat din 8 august a dus la o creștere a nivelului radioactivității în zona orașului Severodvinsk, iar testele au indicat prezența unor izotopi de stronțiu, bariu și lantan.


Nivelul de radiații în orașul Severodvinsk dinregiunea Arhanghelsk (nord-vestul Rusiei), a crescut de până la 16 ori la 8 august, după un accident despre care autoritățile ruse au spus ca a implicat un test cu rachetă pe o platformă în mare, a anunțat Agenția meteorologică de stat din Rusia (Rosghidromet). Ministerul Apărării rus declarase inițial că nivelul de radiații s-a încadrat în parametri normali după incidentul de joi, dar autoritățile din Severodvinsk au semnalat o creștere bruscă a nivelului de radiații pentru o perioadă scurtă de timp.


Greenpeace a anunțat că nivelul radiațiilor (de la Severodvinsk) a crescut de 20 de ori.


Ministerul Apărării rus a comunicat că au decedat două persoane. Ulterior, Agenția nucleară rusă Rosatom a anunțat că cinci dintre angajații săi și-au pierdut viața în urma unui test eșuat, iar alți trei au fost răniți. Ministerul Apărării de la Moscova a clasificat informațiile despre acest incident, iar comunicatul despre creșterea nivelului de radiații a fost retras de pe internet.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8181 secunde