O rețea de hoți, destructurată de autoritățile belgiene

146
O rețea de hoți, destructurată  de autoritățile belgiene - traficbici-1534075321.jpg

Articole recomandate

Poliția judiciară federală și parchetul din Halle-Vilvorde au destructurat o rețea de hoți români și moldoveni de biciclete de lux, care furau bicicletele din magazine de lux din Belgia și le vindeau în România, relatează La Capitale și 7sur7.be.

După un prim furt comis într-un magazin de biciclete de lux în Kampenhout, la începutul lui 2017, oamenii legii au putut stabili legături cu fapte similare din magazine situate la Beernem, Wetteren, Eghezée, Beringen, Diest, Lebbeke, Grammont, Florennes și Waremme. La sfârșitul verii lui 2017, poliția federală i-a identificat și i-a pus sub supraveghere pe hoții originari din România și Republica Moldova.

În majoritatea cazurilor, hoții furau o camionetă pentru a-și transporta prada. Autorii ambalau apoi bicicletele și le trimiteau în România. Deși bicicletele erau noi, ele erau acoperite cu noroi pentru a da impresia unor bunuri de folosință îndelungată.

7sur7.be scrie vineri că o parte din bicicletele furate de banda româno-moldavă a fost recuperată și readusă pe teritoriul Belgiei, potrivit parchetului din Hal-Vilvorde. Bicicletele de lux au fost găsite într-un magazin din orașul român Piatra Neamț, potrivit sursei citate.

La 22 decembrie anul trecut, poliția a putut recupera și un număr de biciclete furate la Florennes. Acestea fuseseră ambalate și depozitate într-un autobuz cu destinația România. Pe 16 ianuarie, trei presupuși membri ai bandei au fost reținuți. Unul dintre șoferii autobuzului a fost apoi prins la București și trimis în Belgia, unde a fost eliberat sub cauțiune.

La începutul lunii aprilie, anchetatorii belgieni s-au deplasat în România, unde l-au putut prinde, în colaborare cu poliția locală, pe cel care valorifica bunurile furate din Belgia, Germania și Italia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.334 secunde