Premierul polonez Mateusz Morawiecki:

"O relație strânsă între UE și Londra, în avantajul comunității transatlantice"

108

Articole recomandate

"Acordul dintre Londra și Uniunea Europeană cu privire la relațiile post-Brexit trebuie să fie reciproc avantajos", a declarat, ieri, premierul polonez Mateusz Morawiecki, care a precizat însă că acest lucru va implica unele costuri pentru partea britanică, transmite agenția de presă PAP.

Într-un interviu acordat BBC, șeful executivului de la Varșovia - care participă la Forumul Economic Mondial din stațiunea elvețiană Davos - a subliniat că o relație apropiată între Londra și Bruxelles ar fi în interesul comunității transatlantice și al restului lumii și ar susține pacea durabilă în Europa.

Referitor la cooperarea viitoare între UE și Marea Britanie, Morawiecki a menționat modelele elvețian și norvegian. Norvegia face parte din Spațiul Economic European (SEE) și contribuie la bugetul UE, în timp ce Elveția nu este membră a SEE, dar a semnat o serie de acorduri bilaterale cu Uniunea Europeană.

Polonia este reprezentată la Forumul Economic Mondial de la Davos, eveniment care se încheie vineri, de președintele Andrzej Duda și premierul Morawiecki.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6255 secunde