O destinație turistică preferată de români concediază zeci de mii de angajați ai hotelurilor

427
O destinație turistică preferată de români concediază zeci de mii de angajați ai hotelurilor - 1299402-1589996816.jpg

Articole recomandate

Nivelul de ocupare al hotelurilor din Dubai s-a prăbușit puternic de la începutul pandemiei de coronavirus, iar 30% dintre angajații din domeniu își vor pierde, cel mai probabil, locurile de muncă, conform Digi24.


Aproximativ 43.000 de camere de hotel, o treime din total, vor rămâne, cel mai probabil, închise până în septembrie, în condițiile în care majoritatea proprietarilor își îndreaptă resursele spre gestionarea unui număr mai mic de proprietăți pentru a micșora costurile de operare, a spus Philip Wooler, director al STR Global pentru Orientul Mijlociu și Africa, în cadrul unui interviu.


El a estimat că industria hotelieră din aceste regiuni are în jur de 40.000 de angajați. "Aceste pierderi de locuri de muncă sunt cel mai mic efort pe care îl vor face unii proprietari, mulți dintre ei nefiind dispuși să piardă bani pentru a își salva angajații", a mai spus el.


De la columnele romane ale Palazzo Versale la domurile otomane din Zabeel Saray, Dubaiul a construit o colecție de monumente pentru atragerea turiștilor. Industria hotelieră din oraș numără aproximativ 120.000 de camere, iar turismul a reprezentat 11.5% din PIB-ul orașului în 2019 când rata de ocupare era de 80%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7382 secunde