O activistă Greenpeace încarcerată în Rusia se simte îngrozită

154

Articole recomandate

Britanica deținută în Rusia în cazul activiștilor Greenpeace arestați la sfârșitul lui septembrie este îngrozită, a declarat tatăl acesteia, la Londra, precizând că a putut să vorbească cu ea la telefon. 

"Am vorbit cu ea acum cinci zile. Este îngrozită. Condițiile de detenție sunt rudimentare", a declarat Clifford Harris, într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, Alexandra este singura dintre cei șase britanici deținuți în acest caz care a putut să își sune familia în ultimele săptămâni.

Clifford Harris a făcut aceste declarații în urma unei întâlniri între familiile celor șase britanici cu oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Londra.

Nava Arctic Sunrise a fost imobilizată la sfârșitul lui septembrie de Paza de Coastă rusă în Marea Barents, după ce membri ai echipajului au abordat o platformă petrolieră rusă cu scopul de a încerca să afișeze o banderolă denunțând riscuri de natură ecologică.

Cei 30 de membri ai echipajului navei au fost plasați în detenție timp de două luni, la Murmansk, în nord-vestul Rusiei. Ei au fost inculpați pentru "piraterie în grup organizat" și riscă 15 ani de închisoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4631 secunde