Număr-record de lucrători din statele UE în Marea Britanie

176
Număr-record de lucrători  din statele UE în Marea Britanie - numar-1471520398.jpg

Articole recomandate

Numărul persoanelor din statele UE care lucrează în Marea Britanie a ajuns la un record de 2,23 milioane, indică cifrele oficiale date, ieri, publicității de Biroul național de statistică, relatează Xinhua.

În acest număr total, sunt incluse peste un milion de persoane din opt țări est-europene - Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Slovenia - care au aderat la UE în

2014. Numărul persoanelor provenite din aceste opt țări era în urmă cu zece ani de circa 250.000, un sfert din nivelul actual.

Cifrele sunt primele date publicității după referendumul de la 23 iunie privind ieșirea Marii Britanii din UE și este posibil să alimenteze dezbaterile privind imigrația, în contextul în care unul din principalele motive invocate de tabăra pro-Brexit este că țara trebuie să aibă mai mult control asupra frontierelor sale.

Cifrele ONS arată că numărul cetățenilor non-britanici care lucrează acum în Marea Britanie este acum de 3,45 milioane, cu 242.000 mai mare decât în urmă cu un an. Asta înseamnă, potrivit Xinhua, că unul din zece lucrători din Marea Britanie provine din afara țării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8506 secunde