Prim-ministrul britanic Boris Johnson:

"Nu vreau alegeri anticipate! Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie"

181

Articole recomandate

Prim-ministrul britanic Boris Johnson și-a reiterat, luni, într-o scurtă declarație din fața reședinței sale din Downing Street 10, hotărârea ca ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să se producă la 31 octombrie,și s-a declarat împotriva alegerilor anticipate, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


"Nu există nicio circumstanță în care vom cere UE o amânare a Brexit-ului. Ieșim la 31 octombrie, fără niciun dubiu. Șansele de a încheia un acord au crescut în ultimele trei săptămâni", a explicat Boris Johnson, încercând să-i convingă pe parlamentarii conservatori ca, la reunirea legislativului, să nu voteze alături de opoziție pentru a bloca Brexit-ul.
"Cred că vom obține un acord la summitul UE din octombrie", a afirmat el. "Eu nu vreau alegeri, voi nu vreți alegeri", a spus Johnson. 


Parlamentari care se opun planurilor lui Johnson vor să introducă un proiect de lege care să-l oblige pe șeful guvernului să ceară o nouă amânare a Brexit-ului până la 31 ianuarie 2020. 


Textul îi cere lui Johnson să solicite Uniunii Europene să amâne Brexit-ul dacă, până la 19 octombrie, premierul nu a reușit să obțină un nou acord cu UE sau nu a primit aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord. 


XXX 
Boris Johnson va convoca alegeri legislative anticipate pentru data de 14 octombrie dacă guvernul său va suferi o înfrângere în parlament în privința Brexit-ului, a indicat, luni seară, un responsabil guvernamental. 


Dacă, așa cum se anticipează, parlamentarii conservatori rebeli se vor alătura opoziției pentru a bloca opțiunea unui Brexit fără acord și a-l obliga pe Johnson să ceară o nouă amânare a ieșirii din UE, premierul va introduce imediat în parlament o moțiune prin care va cere desfășurarea de alegeri anticipate. 


Pentru a fi adoptată, moțiunea va avea nevoie de o majoritate de două treimi de voturi din cele 650 ale Camerei Comunelor. Dacă va trece, alegerile vor avea loc probabil pe 14 octombrie, a indicat sursa. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3311 secunde