Președintele turc Recep Erdogan răspunde criticilor internaționale:

"Nu sunteți în măsură să vorbiți despre democrație!"

206

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a desființat, sâmbătă, criticile internaționale generate de anularea rezultatului scrutinului municipal de la Istanbul, câștigat de opoziție, dând asigurări că turcii "nu vor ceda în fața amenințărilor", transmite agenția AFP, consultată de Agerpres.

"Cu permisiunea lui Allah, poporul nostru nu va ceda amenințărilor și presiunilor", a declarat președintele Recep Tayyip Erdogan la Istanbul, cu ocazia cinei ce întrerupe postul din timpul Ramadanului.

Înfrângerea din 31 martie a AKP la Istanbul, oraș pe care partidul îl controla de 25 de ani, a reprezentat o lovitură fără precedent la adresa președintelui Erdogan, care a declarat în mai multe rânduri că "cine câștigă Istanbulul câștigă Turcia".

După o ploaie de contestații din partea AKP, care denunțau "neregularități în masă", Comisia Electorală Centrală (YSK) a produs, luni, un cutremur când a anunțat anularea rezultatelor scrutinului municipal câștigat de candidatul opoziției Ekrem Imamoglu și organizarea de noi alegeri pe 23 iunie.

Decizia a fost criticată de aliații occidentali ai Turciei.

Washingtonul a declarat că o "democrație turcă sănătoasă este în interesul Turciei și a partenerilor săi". Berlinul a apreciat că decizia YSK nu a fost transparentă și este de neînțeles.

Acestor critici, președintele Erdogan le-a răspuns sâmbătă, afirmând că "cei care încearcă să îl răstoarne pe președintele ales al Venezuelei nu sunt în măsură să vorbească despre democrație".

Șeful statului turc a mai adăugat că "cei care nu pot să se ridice împotriva terorismului israelian nu au nimic de spus în legătură cu lupta noastră pentru respectarea drepturilor". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0235 secunde