Petro Poroșenko îl sfătuiește pe Volodimir Zelenski:

"Nu poți avea încredere în Putin. Manipulează totul pe lume!"

208

Articole recomandate

"Nu poți avea încredere în Putin, niciodată", i-a recomandat, vineri, fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko succesorului său în funcție, Volodimir Zelenski, cu câteva zile înaintea primei întâlniri cu liderul rus în cadrul unui summit consacrat conflictului din estul Ucrainei, informează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Într-un editorial publicat în Ukrainska Pravda, Petro Poroșenko îi explică președintelui Volodimir Zelenski că "Vladimir Putin manipulează totul pe lume: conținut, fapte, cifre, hărți, emoții. El urăște Ucraina și pe ucraineni și nu ne vede pe harta politică a Europei", a declarat al cincilea președinte ucrainean, citat de Rbc.ua. 


"În acest context, un sfat sincer: evită o întâlnire între patru ochi cu Vladimir Putin, dacă este posibil, pentru a nu cădea victimă lingușirilor și manipulărilor sale, jocurilor sale pe emoții", scrie omul de afaceri, care a pierdut la un scor categoric în fața lui Zelenski la prezidențialele din acest an. 


Președinții rus și ucrainean se vor reuni, luni, la Paris, pentru prima dată, sub auspicii franco-germane, pentru a relansa negocierile de pace în estul Ucrainei, unde este în curs de desfășurare singurul conflict armat în Europa la ora actuală. 
Niciun progres real nu se așteaptă de la acest summit în așa-zisul format "Normandia" (Franța, Germania, Ucraina și Rusia), dar această reuniune este privită cu optimism, după trei ani de blocaj în negocierile la cel mai înalt nivel. 
Războiul dintre Kiev și separatiștii proruși s-a soldat cu peste 13.000 de morți din 2014 și până în prezent. Occidentul și Ucraina acuză Moscova de finanțare și livrare de arme rebelilor, ceea ce Rusia neagă în pofida numeroaselor dovezi. 
Președintele Vladimir Putin intenționează să aibă, luni, la Paris, întâlniri separate cu omologii săi ucrainean, Volodimir Zelenski, și francez Emmanuel Macron, precum și cu cancelarul german Angela Merkel, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6436 secunde