"Nu pot respira": ultimele cuvinte ale lui Khashoggi, în transcrierea unei înregistrări audio

240

Articole recomandate

"Nu pot respira", au fost ultimele cuvinte rostite de Jamal Khashoggi, după ce a fost atacat de un grup de asasini saudiți în consulatul din Istanbul, potrivit unei surse implicate în ancheta privind uciderea jurnalistului Washington Post, relatează CNN.

Sursa, care a citat o transcriere tradusă a unei înregistrări audio a ultimelor momente din viața lui Khashoggi, a declarat că este clar că uciderea acestuia în 2 octombrie nu a fost o încercare eșuată de a-l convinge să se întoarcă în Arabia Saudită, ci executarea unui plan premeditat de a-l asasina.

În timpul operațiunii, sursa îl descrie pe Khashoggi luptând împotriva unui grup de oameni hotărâți să-l omoare.

"Nu pot respira", a repetat de mai multe ori Khashoggi, înainte de a fi ucis. Transcrierea notează că se auzeau mai multe sunete, iar corpul lui Khashoggi era dezmembrat cu ajutorul unui fierăstrău, în timp ce presupușii făptași erau sfătuiți să asculte muzică pentru a acoperi zgomotele.

Potrivit sursei, transcrierea sugerează că au fost făcute o serie de apeluri telefonice privind progresele operațiunii. Oficialii turci consideră că apelurile au fost adresate unor persoane de rang înalt de la Riyad.

Unele dintre detaliile din transcriere văzute de sursa CNN au apărut în rapoartele anterioare ale conținutului înregistrării. Dar acesta este cel mai amplu raport al transcrierii care a fost publicat până acum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4936 secunde