Spectacol marca Sarah Palin la conferința republicanilor:

"Nu mai există leadership la Washington, este reality show!"

165
Sarah Palin nu mai are responsabilitate politică, dar a știut să îi distreze pe participanții la marea conferință a conservatorilor americani (CPAC) cu un discurs plin de înțepături la adresa lui Barack Obama și a propriului său partid republican. 


"Nu mai există leadership la Washington, este reality show, doar că americanii au schimbat canalul", a declarat Sarah Palin, la conferința CPAC, în apropiere de Washington, cea care în 2008 a fost candidat la vicepreședinția Statelor Unite. 

De atunci, ea a fost angajată timp de câțiva ani de postul de televiziune Fox News și și-a expus familia în propria sa emisiune reality show, în 2010.

Criticându-l pe președintele american, ea i-a cerut acestuia să "stingă prompterul" și să înceteze campania.

Palin a provocat hohote de râs în sală atunci când a scos un imens pahar de suc acidulat, mărimea XXL, pe care l-a băut în aplauzele publicului. Aceste pahare gigantice de suc au devenit o cauză a conservatorilor, în numele libertății individuale, după ce primarul din New York a încercat să le interzică în orașul său. Un judecător a anulat această interdicție.

Dar săgețile cele mai ascuțite au fost lansate de "mama grizzly" împotriva conducerii partidului său, acuzată că a complotat pentru eliminarea la alegerile primare a candidaților ultraconservatori din cadrul mișcării Tea Party, din care face parte și ea.

"Nu suntem aici pentru a ne îmbrăca partidul într-un strat de vopsea retorică. Nu suntem aici pentru a ne abandona principiile", a declarat Sarah Palin, cu 20 de luni înaintea următoarelor alegeri legislative. "Ultimul lucru de care avem nevoie este ca Washingtonul să ne selecționeze candidații", a adăugat ea.

Ostilitatea sa față de consilierii politici care i-au fost desemnați în timpul campaniei din 2008 este de notorietate publică.

"Este timpul să concediem consultanții", a declarat Palin, pe ei, "care nu fac decât să piardă alegeri, dar sunt întotdeauna reangajați și câștigă milioane".

După o dimineață de intervenții grave cu privire la viitorul mișcării conservatoare, participanții au părut încântați de acest discurs. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2327 secunde