Papa Francisc, către politicieni:

"Nu mai dați vina pe migranți pentru orice"

163

Articole recomandate

Papa Francisc i-a condamnat, ieri, pe liderii naționaliști care dau vina pe migranți pentru problemele țărilor pe care le conduc și i-a acuzat că ei sunt cei care au stimulat neîncrederea în societate prin faptul că urmăresc câștiguri necinstite și prin adoptarea de politici xenofobe și rasiste, relatează Reuters.

În vârstă de 82 de ani, Papa Francisc, care a făcut din apărarea migranților un punct central al pontificatului său, a făcut aceste comentarii în mesajul său pentru Ziua Mondială a Păcii pe care o celebrează Biserica Catolică la 1 ianuarie. Mesajul este trimis șefilor de stat și de guvern și organizațiilor internaționale.

Comentariile vin într-un context în care imigrația este una dintre cele mai discutate chestiuni în țări precum SUA, Italia, Germania și Ungaria. Papa Francisc a avut dispute cu președintele american Donald Trump și cu liderul partidului radical de dreapta Liga din Italia, Matteo Salvini, de asemenea vicepremier, în legătură cu drepturile migranților.

"Discursurile politice care au tendința să dea vina pe migranți pentru fiecare lucru rău și să îi lase fără speranță pe cei săraci sunt inacceptabile", a spus Papa Francisc, care nu a menționat vreo țară sau vreun lider. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.467 secunde