Europa, sub amenințarea coronavirusului

"Nu intrați în panică, ci munciți pământul și conduceți tractoare!"

571
Nu intrați în panică, ci munciți pământul și conduceți tractoare: acestea sunt sfaturile președintelui belarus Aleksandr Lukașenko către concetățenii săi pentru combaterea pandemiei de coronavirus, care afectează și această țară din Europa de Est, informează agenția AFP, consultată de Agerpres.



"Nu trebuie să intrați în panică, trebuie doar să lucrați. Mai ales, la ora actuală, în sate. Este plăcut să privești la televizor cum oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbește despre virus", a declarat Aleksandr Lukașenko în timpul unei reuniuni a guvernului, potrivit imaginilor transmise de televiziunea belarusă.

"Tractorul îi va vindeca pe toți! Pământul vindecă pe toată lumea!", a explicat el.



Aleksandr Lukașenko a evocat principalele probleme cu care se confruntă Belarus, care în opinia lui constau în încetinirea economică provocată de noul coronavirus și în măsurile pe care el le consideră excesive, cum sunt închiderea de către aliatul său rus a frontierei comune.
Potrivit celui mai recent bilanț al Ministerului belarus al Sănătății, 36 de persoane sunt infectate cu noul tip de coronavirus în Belarus.

Țară puternic agricolă, situată între Polonia și Rusia, Republica Belarus este foarte mândră de producția sa de tractoare, pe care compania publică MTZ le exportă în număr mare în toate țările din fosta Uniune Sovietică.

Săptămâna trecută, președintele unei alte foste republici sovietice, Turkmenistan, le-a recomandat concetățenilor săi se protejeze de virus inhalând fum de peganum hamala (iarbă tătărască), o plantă vivace care ar avea proprietăți medicinale și care este foarte consumată în această țară deșertică.

XXX

Rusia își închide, de astăzi până la 1 mai, frontierele pentru cetățenii străini, cu excepția rezidenților permanenți în țară, a anunțat guvernul rus, citat de AFP.

Potrivit unui comunicat, premierul Mihail Mișustin a avertizat mai mulți șefi de guverne în legătură cu intrarea în vigoare a acestei măsuri începând de miercuri, de la miezul nopții (marți 21:00 GMT), cu scopul de a proteja sănătatea publică în Rusia, care înregistrează la ora actuală 93 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.



"Pentru a asigura securitatea statului, a apăra sănătatea publică și a preveni propagarea infecției de coronavirus, guvernul rus a decis să restricționeze temporar intrarea în Federația Rusă a cetățenilor străini și apatrizi", a declarat Mișustin omologilor săi străini.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5663 secunde