Nu e ficțiune! Se prezintă la penitenciar doar când le vine rândul

246
Nu e ficțiune!  Se prezintă la penitenciar  doar când le vine rândul - nuefictiune-1493213669.jpg

Articole recomandate

Condamnați înscriși pe o listă de așteptare, iar când le vine rândul, se prezintă la penitenciar! Deși pare ficțiune, acesta este sistemul aplicat în Norvegia, în cazul celor cu pedepse mici. Această măsură a fost luată cu ani în urmă pentru a se evita suprapopularea închisorilor, exact situația cu care se confruntă România în prezent.

Autoritățile norvegiene au rezolvat de mult problema supraaglomerării din penitenciare, iar soluția nu a fost construirea de noi închisori. Au recurs la o măsură ce pare a fi greu de aplicat în România, potrivit tvr.ro.

"Noi avem o politică de stat care nu permite ca într-o celulă să fie mai mult de o persoană, chiar dacă sunt și celule care au locuri duble sau triple. Dar în Norvegia avem așa numita listă de așteptare. Oamenii așteaptă să meargă la închisoare. În prezent, avem o listă ce cuprinde 300-400 de persoane", spune directorul Relații Internaționale din Direcția Serviciilor corecționale din Norvegia.

Nu este vorba despre criminali periculoși, ci de persoane care au comis infracțiuni pedepsite cu cel mult un an de detenție. Cât timp așteaptă eliberarea unui loc în penitenciar, cei condamnați își pot continua activitățile zilnice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4409 secunde