Noul primar al Atenei promite o nouă eră post-criză pentru capitala Greciei

229
Noul primar al Atenei promite o nouă eră post-criză pentru capitala Greciei - noul-1566829522.jpg

Articole recomandate

Noul primar al Atenei, Costas Bakoyannis, descendentul uneia dintre cele mai influente familii din politica elenă, a depus, duminică, jurământul, angajându-se să facă din capitala Greciei, unde criza a lăsat urme vizibile, o metropolă europeană sigură, curată și strălucitoare, relatează AFP. 


"În următorii patru ani, promit să fiu în serviciul atenienilor", a declarat Bakoyannis în fața susținătorilor partidului său Noua Democrație. "Pe cât de mândri suntem de trecutul istoric al acestui oraș, pe atât suntem de întristați de starea sa actuală", a spus noul edil, care a câștigat alegerile locale desfășurate pe 2 iunie. 


Costas Bakoyannis (41 de ani) va ocupa funcția pe care a deținut-o mama sa, Dora Bakoyannis, prima femeie primar al Atenei în urmă cu 16 ani, în perioada Jocurilor Olimpice din 2004. 


Costas Bakoyannis își propune să facă din securitatea orașului obiectivul său principal, acuzând precedentul guvern de toleranță față de vandalismul unor grupări anarhiste. 


Noul primar își va prelua oficial atribuțiile la 1 septembrie, într-un oraș unde urmele unui deceniu de criză sunt încă foarte vizibile: clădiri abandonate sau în paragină, magazine închise, trotuare sparte, zone cu droguri și prostituție.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1563 secunde