Noul prim-ministru de centru-dreapta al Greciei promite reforme rapide

de Cuget Liber Luni, 22 Iulie 2019 144
Noul guvern de centru-dreapta al Greciei vrea să înceapă reformarea statului și îmbunătățirea vieții oamenilor cât mai curând posibil, a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, sâmbătă, în prima sa declarație în fața parlamentului, transmite DPA.

„Viitorul nu poate să aștepte”, a declarat Mitsotakis, promițând reforme în educație, securitate, economia digitală și reducerea birocrației în timpul mandatului său de patru ani.

Într-un discurs difuzat pe postul de televiziune de stat ERT, Mitsotakis a mai spus că vor exista reduceri de impozite pentru a stimula economia și a promis să creeze noi locuri de muncă.

El a promis, de asemenea, că Grecia va adera la măsurile de austeritate convenite cu creditorii săi și va lansa propriile programe de economii și creșteri.

„Vom face Grecia o surpriză plăcută pentru Europa”, a spus Mitsotakis.

Partidul lui Mitsotakis, Nea Dimokratia (ND), a câștigat alegerile parlamentare din 7 iulie, cu 39,6% din voturi. Coaliția Stângii Radicale (Syriza), partidul fostului șef al guvernului Alexis Tsipras, s-a clasat pe locul al doilea cu 31,5% din sufragii. ND a câștigat suficiente mandate în parlament pentru a guverna singur.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei