Noul consilier al lui Igor Dodon pentru relația cu diaspora are și cetățenia română

214
Noul consilier al lui Igor Dodon pentru relația cu diaspora are și cetățenia română - noul-1495115374.jpg

Articole recomandate

Președintele Igor Dodon, care pledează ca persoanele cu funcții de răspundere în instituțiile de conducere ale statului să dețină doar cetățenia Republicii Moldova, a numit-o, prin decret prezidențial, pe Cristina Buga în funcția de consilier al său pentru relațiile cu diaspora, relatează Radio Chișinău.

Se pare că Dodon a fost într-atât de impresionat de CV-ul Cristinei Buga, încât nu a mai contat faptul că aceasta deține, pe lângă cetățenia moldoveană, și pe cea română.

Cristina Buga a locuit peste zece ani în Franța, și-a făcut studiile la Universitatea "Pierre Mendes France" din Grenoble și a obținut masteratul în economie internațională și doctoratul în științe economice la Universitatea din Grenoble. Timp de mai mulți ani, a activat ca profesor asociat în științe economice la Universitatea din Grenoble și cercetător asociat în afaceri internaționale la Universitatea din Pretoria.

Candidatura Cristinei Buga, care a întrunit mai multe criterii esențiale, a fost selectată în urma unui concurs la care au fost depuse peste 100 de dosare, a precizat Igor Dodon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5075 secunde