Nouă morți în China, din cauza noului coronavirus

131
Nouă morți în China, din cauza noului coronavirus - ddd-1579679495.jpg

Articole recomandate

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a crescut miercuri în China, unde autoritățile au anunțat 9 morți și au avertizat că virusul ar putea "suferi mutații" și s-ar putea răspândi mai ușor, informează AFP, citat de Agerpres. Un bilanț publicat cu o zi înainte raporta 6 decese, toate în Wuhan (centru), orașul considerat centrul epidemiei.

Aproape jumătate din provinciile chineze sunt afectate de această epidemie, inclusiv metropole precum Shanghai și Beijing. Un caz a fost detectat și la Macao, capitala mondială a jocurilor de noroc, unde angajații cazinourilor vor trebui să poarte măști. Autoritățile se tem că virusul se poate răspândi din cauza vacanței ocazionate de Anul Nou chinezesc, care începe vineri - în timpul căreia sunt înregistrate anual sute de milioane de călătorii cu autobuzul, trenul și avionul în toată țara, dar și în afara ei.

În timp ce cazuri de infectare cu acest nou coronavirus au fost confirmate în alte părți din Asia și Statele Unite (un caz a fost confirmat în statul Washington), un comitet ad-hoc al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) se întrunește miercuri de la ora 18:00 GMT pentru a stabili dacă va declara această epidemie "o urgență de sănătate publică de amploare internațională". OMS a folosit până acum acest termen doar pentru cazuri rare de epidemii care necesită un răspuns internațional viguros, cum ar fi gripa porcină H1N1 în 2009, virusul Zika în 2016 și febra hemoragică Ebola, care a făcut ravagii într-o parte din Africa de Vest din 2014 în 2016 și în RDC din 2018.

Virusul a fost depistat în decembrie în Wuhan, o metropolă cu 11 milioane de locuitori , într-o piață angro de fructe de mare și pește. Pe moment nu se cunoaște originea exactă sau perioada de incubație a virusului. Vânzări ilegale de animale sălbatice au loc în această piață, a declarat reporterilor directorul Centrului Național pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, fără a putea spune însă dacă vânatul a fost cauza epidemiei.

Tulpina incriminată este un nou tip de coronavirus, o familie ce cuprinde un număr mare de virusuri. Ele pot să provoace boli benigne la om (precum răcelile), dar și afecțiuni mai grave, chiar letale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.608 secunde