Norvegia trimite o echipă medicală pentru a ajuta regiunea italiană Lombardia

360
Norvegia trimite o echipă medicală pentru a ajuta regiunea italiană Lombardia - norvegia-1586173221.jpg

Articole recomandate

Norvegia trimite o echipă medicală de urgență în nordul Italiei pentru a ajuta autoritățile sanitare italiene în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, relatează DPA.

"Infecția este sub control în Norvegia, în timp ce Italia este la vârful crizei", a spus, duminică, ministrul norvegian al Sănătății, Bent Hoie. "Acum este momentul potrivit ca noi să ajutăm o țară care se confruntă cu provocări uriașe", a adăugat el.

Echipa de specialiști norvegieni, formată din medici, asistente și experți în logistică, urmează a fi staționată patru săptămâni în Lombardia, regiunea din nordul Italiei care e epicentrul crizei.

Echipa norvegiană, formată din 20-25 de persoane, este așteptată să plece spre Italia cel mai devreme marți, a spus Johnny Aslaksen, din partea forței de apărare civilă din provincia Hordaland, din sud-vestul Norvegiei.

Membrii echipei s-au oferit voluntari, iar unii au experiență în combaterea epidemiei de Ebola din Africa de Vest, a spus el, pentru televiziunea publică NRK.

"Solidaritatea în Europa nu este doar un exercițiu teoretic, iar acum trebuie să arătăm ce înseamnă în practică", a declarat ministrul de Externe, Ine Eriksen Soreide.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1021 secunde