Norvegia a decis închiderea porturilor și aeroporturilor

213
Norvegia a decis închiderea porturilor și aeroporturilor - norvegia-1584290226.jpg

Articole recomandate

Norvegia a anunțat, sâmbătă, că își va închide porturile și aeroporturile și va întări controalele la frontieră începând de luni, rezervându-și dreptul de a interzice intrarea pe teritoriul său din cauza epidemiei de Covid-19, relatează AFP.

"Facem acest lucru pentru a ne proteja de epidemie", a declarat premierul norvegian Erna Solberg. "Acest lucru implică practic faptul că nimeni nu poate intra în Norvegia, adică putem să nu permitem intrarea oamenilor care ajung la graniță, dacă nu au un motiv special pentru a veni aici", a declarat ea în cadrul unei conferințe de presă.

XXX

Albania a intrat în carantină începând de duminică, a anunțat premierul Edi Rama, în pofida faptul că, până în prezent, au fost confirmate numai 38 de cazuri de coronavirus și un deces în această țară, informează EFE.

Guvernul albanez a decis să ia această măsură drastică la cinci zile după confirmarea primului caz de îmbolnăvire, din cauza lipsei de paturi de spital și a conștiinței civice, precum și pe fondul relațiilor strânse pe care Albania le are cu Italia, unde trăiesc legal circa 440.000 de imigranți albanezi.

Începând cu ora locală 00:00, frontierele terestre cu Muntenegru, Kosovo, Macedonia de Nord și Grecia vor fi închise pentru toate autocarele, microbuzele și automobilele particulare, a anunțat șeful guvernului.

"Frontiera se va menține deschisă doar pentru transportul mărfurilor", a adăugat Rama. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2054 secunde