Nokia va concedia 4.000 de angajați pentru a reduce costurile

415
Nokia va concedia 4.000 de angajați pentru a reduce costurile - nokia-1328720077.jpg

Articole recomandate

Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, va concedia 4.000 de angajați de la cele trei fabrici de telefoane din Finlanda, Ungaria și Mexic, pentru a reduce costurile prin mutarea liniilor de asamblare de smartphone-uri în Asia, a anunțat astăzi compania. Disponibilizările vor fi efectuate gradual pe parcursul acestui an, Nokia oferind programe de sprijin pentru reangajare.

Producția propriu-zisă de telefoane va fi transferată în Asia, unde Nokia beneficiază de costuri mai reduse datorită proximității față de furnizorii de componente și de mână de lucru mai ieftină.

Fabricile de la Komarom (Ungaria), Reynosa (Mexic) și Salo (Finlanda) vor fi reprofilate în unități de personalizare a smartphone-urilor pentru piețele din Europa, America de Nord și America Latină, se arată într-un comunicat al grupului.

Cele trei fabrici au fost puse sub evaluare strategică în septembrie 2011, când a fost anunțată și închiderea fabricii din România.

Nokia a anunțat în aprilie 2011 că va concedia 7.000 de angajați și a anunțat în septembrie concedierea altor 3.500 de persoane, dintre care 2.200 la Cluj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : ANAF pune sechestru pe halele Nokia
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Economie : Sute constănțeni  rămân pe drumuri
Pagina a fost generata in 0.5548 secunde