Nipah, virusul foarte periculos care se transmite de la lilieci. 10 oameni au murit deja!

137
Nipah, virusul foarte periculos care se transmite de la lilieci. 10 oameni au murit deja! - nipahvirus-1527068741.jpg

Articole recomandate

Medicii indieni din populara stațiune Kerala sunt în stare de alertă maximă după ce 10 oameni au murit infectați cu un virus foarte rar și incurabil, care se transmite de la lilieci, scrie express.co.uk.

Autoritățile au confirmat că virusul Nipah a fost deja confirmat în cazul a cinci decese. Alte cinci sunt suspectate. Alte 90 de persoane au fost plasate în carantină, după ce au prezentat simptome ale infecției.

O echipă de experți a fost trimisă de urgență în zona turistică foarte populară din India.

Virusul se transmite de la liliecii de fructe. 70% dintre cei infectați, își pierd viața. Persoanele care contractează boala prezintă simptome similare cu cele ale gripei. Starea pacienților se va înrăutăți însă considerabil, rezultând în inflamarea creierului și comă.

Virusul se transmite la oameni prin carne de porc infectată, prin fructe sau prin vin de palmier contaminate de lilieci.

Ultima victimă a virusului Nipah a fost o asistentă care avea grijă de un pacient infectat, scrie The Times of India. Trupul acesteia a fost incinerat înainte ca membrii familiei să aibă ocazia de a-și lua rămas-bun, de teamă că virusul s-ar putea răspândi.

Virusul Nipah a fost descoperit în 1998, în Malaezia. 100 de oameni au murit atunci după ce au mâncat carne de porc infectată. Un milion de porci au fost sacrificați pentru a evita răspândirea epidemiei.

Alte cazuri au fost raportate în Bangladesh, India și Australia, însă boala rămâne una foarte rară, scrie digi24.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1988 secunde