Nigel Farage, unul dintre "arhitecții Brexit" lansează un nou partid. Cum se va numi acesta

141
Nigel Farage, unul dintre

Articole recomandate

Fostul lider al partidului britanic eurosceptic UKIP și al campaniei pro-Brexit la referendumul din 2016, Nigel Farage, și-a lansat vineri noul Partid Brexit cu promisiunea unui ''revoluții democratice'' care să zguduie scena politică britanică, începând cu alegerile europarlamentare la care Regatul Unit va trebui să participe dacă până la data desfășurării lor nu se retrage efectiv din UE, relatează Agerpres, care citează dpa.


''Suntem o mare națiune și un mare popor, dar suntem trași înapoi de leadership-ul slab de la Westminster. Acum este momentul schimbării'', a spus Farage în fața unor susținători ai săi adunați în orașul Coventry.


El crede că alegătorii britanici au fost ''trădați'' de premierul conservator Theresa May, care la trei ani de la referendumul care a decis ieșirea Regatului Unit din UE nu a reușit să ducă acest lucru la bun sfârșit.


Vorbind despre negocierile pe care May le-a început cu opoziția laburistă pentru a ajunge la o înțelegere care să conducă la conturarea unei majorități parlamentare pentru o variantă de Brexit, după respingerea de trei ori în Camera Comunelor a acordului convenit cu Bruxelles-ul, Farage a estimat că ''sistemul format din două partide (conservator și laburist n.red) pur și simplu nu poate realiza Brexitul''.


''Sunt supărat (...) Ce voi încerca acum să fac este o revoluție democratică în politica britanică'', a continuat Farage, care încă este europarlamentar și a confirmat că va candida din nou la alegerile europene din luna mai. Printre alți candidați de pe lista Partidului Brexit se regăsește și Annunziata Rees-Mogg, sora parlamentarului conservator eurosceptic Jacob Rees-Mogg.


Liderii europeni au acceptat miercuri o amânare flexibilă a Brexitului, până cel târziu pe 31 octombrie. Dar dacă până la data organizării alegerilor europene Regatul Unit nu se retrage din UE, atunci va trebui să participe la acest scrutin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7403 secunde